10. 6. 2013

Konference R-R - budeme se bavit o sexbyznysu, legalizaci prostituce, zónách tolerance i sexuální asistenci

Co je to tipplzone nebo-li tzv. zóna tolerance, a jak funguje v praxi? Jak vypadá návrh připravovaného zákona k regulaci prostituce v ČR? Fungují v Německu exitové programy pro ženy, které chtějí odejít ze sexbyznysu? Co obnáší profese sexuální asistentky? Jak na sexbyznys nahlíží bývalé klientky R-R? O těchto i dalších tématech se bude debatovat na středeční konferenci ROZKOŠE bez RIZIKA. Konference se koná ve středu 12. června od 9. hodin v prostorách Domu světla (Malého 3, Praha 8, Mapa).

K nejzajímavějším příspěvkům bude patřit prezentace Penelope Allsobrook, která pracuje v Kolíně nad Rýnem jako sociální pracovnice v Tippel zóně. Claudia Fischer zase představí v naší zemi nepříliš známou profesi sexuální asistentky. Z dalších bodů konference můžeme zmínit představení nového návrhu zákona k prostituci jeho předkladatelem panem poslancem Viktorem Paggiem nebo příspěvky bývalých klientek R‑R na téma Cesta do a ze sexbyznysu. Konferenci doplní malá výstava fotografií z Tippel zón v Německu a Nizozemí.

Úplný aktuální program konference najdete v příloze nebo na webových stránkách:  http://rozkosbezrizika.cz/cz/aktuality/pozvanka-na-konferenci-r-r-k-legalizaci-prostituce-a-odchodu-ze-sexbyznysu/.

Konference shrnuje výsledky projektu „Ze sexbyznysu na trh práce“ podpořeného z programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Cílem projektu je mimo jiné získat informace o dopadu legalizace prostituce v Německu a Holandsku a získat know how, jak pracovat s tématem odchodu ze sexbyznysu na trh práce.

Jedním z výstupů projektu je série článků s příklady z Nizozemí a Německa. První z textů jsou již dostupné na webu R-R: organizace Dona Carmen a Tamara ve Frankfurtu nad Mohanem  http://bit.ly/14PJIcb; Tippel zóna v Utrechtu:  http://bit.ly/12fV5hL; organizace PG&292 a sexbyznys v Amsterdamu:  http://bit.ly/19hJ7XO.