19. 2. 2015

ROZKOŠ bez RIZIKA připravuje film o násilí v sexbyznysu. Příběh je inspirován zkušenostmi sexuálních pracovnic

Magda aneb S tebou ne! je hraný přibližně půlhodinový film věnující se problematice násilí v sexbyznysu. Děj je postaven na příběhu Magdy, která se ve snaze postarat o svého syna, stává méně obezřetnou a pouští se do rizik. Rizikové situace, kterým je následně nucena čelit, vychází z reálných příběhů sexuálních pracovnic. Tyto situace se ovšem nevyskytují jen v sexbyznysu, ale může se v nich nebo jim podobných octnout kdokoliv. V nízkorozpočtovém projektu účinkují herečky a herci divadla Rozkoš a přátelé R-R. Na dokončení filmu shání organizace peníze přes portál Hithit.

(Několik fotografií z natáčení je možné stáhnout na: http://leteckaposta.cz/547377281, na vyžádání je zašleme v tiskové kvalitě.)

01„K napsání scénáře mě inspirovaly zkušenosti některých žen, kterým naše organizace v minulosti pomohla. Svět sexbyznysu není černobílý a komplikovaný je i životní příběh Magdy, hlavní hrdinky filmu,“ říká autorka scénáře Hana Malinová, která je zároveň generální ředitelkou R-R.

„Film nemá ženy pracující v sexbyznysu strašit, ale budu ráda, když jim připomene, že si při práci v sexbyznysu musí vymezit jasné hranice a dodržovat bezpečnostní pravidla. Problému násilí se R-R věnuje dlouhodobě. V loňském roce jsme vydali Průvodce bezpečnější prací v sexbyznysua nyní pracujeme na výzkumu, jehož cílem je zmapovat násilí v sexbyznysu včetně strategií, jak se lze násilí vyhnout“, uvádí Malinová. R-R chce film využívat při besedách na školách a dalších akcích, kdy by měl sloužit jako vstupní úvod k tématu a doplnit jím e-learningový kurz, který organizace k problematice násilí připravuje.

07V současné době chybí k dokončení snímku natočit několik posledních scén, dodat hudbu a udělat střih. R-R pro finalizaci filmu vybírá peníze přes portál Hithit. „Lidé mohou podpořit náš projekt na adrese:http://bit.ly/magda_rr, kde na ně čekají rozkošné odměny, například vstupenky na divadlo Rozkoš, podepsané fotografie od účinkujících nebo den s Rozkoší,“ dodává Malinová.

Krátkou ukázku z již hotových scén je možné vidět na: http://youtu.be/uVe-uHGbQmA

Nezisková organizace ROZKOŠ bez RIZIKA existuje přes dvacet let. Jejím cílem je prevence, diagnostika a léčba sexuálně přenosných infekcí a snížení negativních sociálních důsledků spojených s provozováním prostituce. Cílovou skupinou jsou osoby s rizikovějším sexuálním chováním a životním stylem. Jedná se převážně o ženy poskytující placené sexuální služby. R-R má tři centra, devět týmů pracujících ve dvanácti krajích České republiky a k dispozici mobilní ambulanci s malou gynekologickou ordinací. Organizace pravidelně pořádá akce pro veřejnost, např. AIDS day, kdy nabízí poradenství a testování na HIV zdarma, připravuje besedy, přednášky, ale i divadelní představení. Více na www.rozkosbezrizika.cz

Kontaktní osoba: